fredag 9. mars 2012

Sangen om en brukket nese


Arne Svingen: Sangen om en brukket nese

Bart er 12 år, blir 13 litt uti boka. Hovudpersonen skildrar seg sjølv som ein som står i den ytste ringen i skulegarden. Boka får godt fram «skulegardshierarkiet» som alle barn kjenner godt til, men som me vaksne nok ofte vel å oversjå eller bortforklara. Det er bare ein som står lenger «ute» enn han sjølv, og det er Bertram. Tenk om han blir litt meir populær, då må ein annan av dei i den ytste ringen overta hans plass. Bart fryktar at det kan bli han sjølv.
Men dette er ikkje alt, og kanskje heller ikkje det mest krevjande Bart har å stri med. Me forstår etter kvart at Bart si mor ikkje er som andre mødre. I tillegg kjenner han ikkje far sin. Mora har sagt at han heiter «John Jones», og Bart søkjer på nettet for å prøva å finna han, men det er jo ein del å ta av.
Nokre vil kanskje oppleva at det skjer litt lite i starten, men dette tar seg opp utover i boka. Vendepunktet kjem når Bart bestemmer seg for å vera ærleg om koss han har det. Som alltid skriv Svingen godt, boka er sår og humoristisk på same tid.
Anne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar